2017. december 28., csütörtök

Egerészölyvek

2017. 12. 28.

Egerészölyv-fotózás

Peti invitálására ragadozó madarakat mehettem fotózni.
Már sötétedésben a lesben ücsörögtünk, pont akkor, amikor rákezdett az eső. Na sebaj, mi nem ázunk; a madarakat meg annyira nem zavarja. Be is jött a számítás, hirtelen 1 egerészölyv már lent is volt a talajon. Érdekes hatást keltett a párás-esős háttér, pláne a madáron látszó vízcseppek. Időnk volt kattintgatni, próbálgatni a legjobb beállítást:


Aztán természetesen mikor kivilágosodott, és ideálisak lettek volna fények következett egy kis pangás. Unatkozni ekkor sem unatkoztunk, hisz a tartalmas beszélgetések közben folyton lestük a környéket: nagy kócsagok, szürke gémek, tőkés récék repdestek a levegőben; egy kenderike-erdei pinty-fenyőpinty csapat keresgélt élelem után; hollók, dolmányos varjak forgolódtak körülöttünk. Több karvaly, 1 vörös vércse, 1 kékes rétihéja repült keresztül. A távolban 1 fiatal parlagi sas, és 1 kifejlett rétisas  tett gyors látogatást. Sajnos messze voltak.
Aztán egy érdekes színezetű egerész' tűnt fel a távolban: nagyon világos volt az egész mellkasa, belső szárnya. Sajnos a reggel magát telezabáló' ölyv magának akarta az összes élelmet, így elűzte a világos mellű példányt - így nem örökíthettük meg úgy, ahogy szerettük volna.
A lehető legtöbbet kihoztuk a napból, ezúton is köszönöm Peti barátomnak a tartalmas napot, az élményeket, a képeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése