2016. május 30., hétfő

Fertőújlak

2016. 05. 26.

Fertőújlak

Kristóffal hazafelé jövet kiugrottunk a Fertő-Hanság NP által kezelt vizes-élőhely-rekonstrukcióhoz. Szép időben, egy kényelmes nyári délutánt tölthettünk el.
Az első benyomás az úton keresztbe jövő-menő libacsaládok jelentették. Kényelmesen leparkoltunk, én rögtön fotózásba kezdtem:

Nyári lúd (Anser anser)

Ezek után körülnéztünk alaposabban is a területen. A levegőben rengeteg dankasirály repkedett, a tó felett legalább 12 kormos szerkő, pár küszvágó csér. A vízen meglepően nagy számban üstökös récék úszkáltak, megosztva a vízfelületet tőkés, kendermagos récékkel; bütykös hattyúkkal.
A legelők felett barna rétihéják vadászgattak, ill. a dankasirályok. A kaszálásnak köszönhetően élvezettel bogarásztak. Sikerült pár ürgét is megfigyelni.

Dankasirály (Larus ridibundus)

Küszvágó csér (Sterna hirundo)

Ürge (Spermophilus citellus)

Sikerült megfigyelni tipikus sziki-madarakat is. Nagy godák, gulipánok, gólyatöcsök és nagy póling. Egy-két fészkelést is sikerült megfigyelni, így igazán érdekest látványt nyújtottak nekünk ezek a madarak.
Nagy goda (Limosa limosa)

Gulipán (Recurvirostra avosetta)

Gólyatöcs (Himantopus himantopus)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép fotók, örülök, hogy ellátogattam ide. Egyszerűen lenyűgöző képek!
    üdvözlettel: István

    VálaszTörlés
  2. kell valami engedély területre való belépéshez fotózás céljából?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az általam készített képek helyszínei szabadon látogathatók, gyakorlatilag a fő út mellett, illetve a gáton sétálva készültek. Ezekről letérni nem ajánlott!

      Törlés