2024. január 7., vasárnap

2023-ról röviden

  2023. december 31.

Viszlát 2023!

2023 decembere gyorsan eltelt. Madarászat-mentesen. Sőt, fotó-mentesen. Két képet mutatok Bakonybélből. December eleji őszi bükkös, kontra december közepi téli.

2023 december 31. szilveszter napja. Kedves barátaink hívására indultunk Székesfehérvárra szilveszterezni. Dóri, Zsófi és Tamás várt minket. Közös megbeszélés alapján a Velencei-tóra ugrottunk ki egy gyenge órára: levegőztünk, madarásztunk.
A gárdonyi strandról nézelődtünk: sok fütyülő réce, tőkés réce legelte a füvet, átrepült felettünk pár nagy lilik és nyári lúd. A partközelben dankasirályok repdestek, a távolban 1 barna rétihéja imbolygott a nádas és a tó vize felett. A madarászat legjobb eredménye 2 nagy bukó lett. Így a madárhatározó használata a gyakorlatban is mindenki számára egyértelműsödött. 

dankasirály

tojó és hím nagy bukó
nagy lilik

Ezzel a bejegyzéssel búcsúzom egyúttal 2023-tól. 
Idén csak 19 napot töltöttünk terepen. Sajnos a szokásos közösségi madarászatok valahogy kimaradtak; persze voltunk hamvas rétihéjákat, fehér gólyákat, Marcal-medencei fészkelő daru-párt lesni, de a klasszikus' madárasz-programok elmaradtak. Majd 2024-ben ügyesebbek leszünk.
BUÉK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése