2015. augusztus 28., péntek

Gyűrűzőtábor

2015. 08. 15-20. (-23)

Marcal-medencei Gyűrűzőtábor

Új helyszínt próbáltunk ki az idei táborban. Közelebb terveztük a sátorhelyeket a Marcal régi medréhez, így a hálóállások kialakítása is nagyobb, de a reményekhez híven ösztönzőbb munkát jelentett. A több mint 230 m függönyháló 3 területre lett szétosztva. Egy csoport megmaradt a jól bevált árok-bodzás részen; egy komolyabb hosszúság lett kihúzva a régi mederben; továbbá kisebb tagok különböző kutyabengés bokrok mentén lettek felállítva.
A tábori életet meg-megnehezítette az időjárás szeszélyessége; de a hangulatot, beszélgetéseket, a hülyéskedést és nem utolsó sorban a gyűrűzést nem befolyásolhatta semmiféle égi zenebona'.
Én 15-től 20-ig tartózkodtam a helyszínen, így a képek eddig születtek csak. Idén túl sok közösségi képet nem készítettem, így inkább csak a madár-portrékat mutatnám be; természetesen csak mazsolázgatva':

Karvalyposzáta (Sylvia nisoria)

Nagy fakopáncs (Dendrocopus major)

Sárgarigó (Oriolus oriolus)

Meggyvágó (Cocconthraustes cocconthraustes)

Nagy fülemüle (Luscinia luscinia)

Nyaktekercs (Jynx torquilla)

Őszapó (Aegithalos caudatus)

Barátcinege (Parus palustris)

Csuszka (Sitta europaea)

Tövisszúró gébics (Lanius collurio)

Gyurgyalag (Merops apiaster)

Jégmadár (Alcedo atthis)

A tábor ideje alatt összesen 45 madárfaj, 485 példányára kerülhetett fémgyűrű. Összességében remek hetet zárhattunk. Köszönet a tábor minden lakójának az élményekért, kiemelve Aczél Gergelyt és Hencz Pétert, hogy idén is megszervezték ezt a programot!
Búcsúzásképp pár elmulaszthatatlan pitymallatbeli' pókháló:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése