2024. március 20., szerda

Nő(Név)napi megálló

  2024. március 8.

Gyors megálló a Marcal-mentén

Utazásban voltam és szerencsére a Marcal-mentén vitt az autó. Nem csoda hát, hogy beiktattam egy megállót az egyik elöntés mellett.
A lassan felnővő növényzetben messziről a fehér jószágokat' sikerült kiszúrni először. 22 bütykös hattyút és 50-nél több nagy kócsagot. Alaposabban rá'spektívezve a sásos belvízre récék tűntek ki. Vonuló, színes gácsérok főképp. Legtöbben a tőkés récék voltak, őket a fütyülő és csörgő récék követték közel azonos példányszámban. Nyílfarkú récék jellegzetes faroktollai álltak égnek' miközben táplálék után kutattak a madarak a víz alatt, a képbe beúszott pár böjti réce és kanalas réce is.
A tocsogós részeken bíbicek és a közéjük keveredő seregélyek mutatkoztak még meg. 2 nagy póling hangját hozta a fel-felerősödő déli szél. A szélben vörös vércsék, egészölyvek és 1 fiatal barna rétihéja imbolygott. A ragadozókat természetesen 1 öreg rétisas, mint a madarak királya' megjelenése koronázta meg. A medencében fészkelő pár egyik tagja, ránéztem a fészekre is gyorsan. Kotlik a párja!

réce-kavalkád
kotló öreg rétisas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése