2018. május 14., hétfő

A Borsodi-dűlőnél

2018. 05. 04.

A Borsodi-dűlő mellett

Sopronból hazafelé tartva az erős szél ellenére megálltam Fertőújlak határában. Ilyen időjárási körülmények között is könnyen felkereshetjük a helyszínt, hiszen gyakorlatilag nem kell lemennünk az aszfaltról ahhoz, hogy lássunk valamit.

Főképp a spektív nyújtja ilyenkor a fő használati tárgyat, néha azért elcsettintek' pár képet is, ha szép hangulatról, esetleg ritkaságról van szó.
A madarak szép számmal képviseltették magukat a területen, a ritkább fajokról pár sorban emlékeznék meg. 5 kanalasgém keresgélt a vízben, 18 bütykös ásólúd ácsorgott a szigeteken. Kevés gulipán, egy-két gólyatöcs mutatkozott meg, 50 havasi partfutó, 50 pajzsos cankó, pár nagy goda, füstös és piroslábú cankó, 1 tavi cankó, 1 ezüstlile, 2 sarlós partfutó, 4 apró partfutó és 1 temminck-partfutó mutatta meg magát. A dankasirályok szép számmal jelen voltak, köztük feltűnt 1 sárgalábú sirály is. Izgalmas jelenetnek is szemtanúja lehettem, mikor is a nagysirály' 1 pelyhes liba-fiókára rabolt rá. Többször felemelte a magasba, de kicsúszva a csőréből, végül sikerült megmenekülnie a totyogósnak'...

Pajzsos cankó (Philomachus pugnax)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése